EUROPEAN TREE WORKER

Boomverzorging snoeien

In ons bedrijf zijn de nodige certificaten voorhanden die op heden vaak standaard vereist worden voor het uitvoeren van openbare werken. Hieronder vindt u de uitleg over de certificaten European Tree Worker en European Tree Technician zoals die wordt vermeld op de site van de European Arboricultural Council, de organisatie die deze certificeringen organiseert.

Een European Treeworker en European Tree Technician certificaat staat voor efficiënt en vakkundig werk, veilig uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen.

Een Tree Manager focust zich op het macro-beheer van bomen.
Bomen worden op alle schaalniveaus bestudeerd, van stedelijke beleidsvorming tot onderzoek en advies op individueel niveau.

bomen verzorgen

European Treeworker (ETW)

European Tree Worker

Het European Treeworker-certificaat wordt toegekend aan de uitvoerende boomverzorger: iemand die werken in en rond bomen uitvoert. Dat kan gaan van aan- en verplanten, snoeien, vellen en afbreken, verankeren, … tot een basis-boomcontrole.

Een ETW kan zich doorheen de hele boomkroon voortbewegen door middel van klimtechnieken of een hoogtewerker.

European Tree Worker
twijgje berk

European Tree Technician (ETT)

European Tree Technician

Het European Tree Technician-certificaat is er voor de boomverzorgingsdeskundige

Een ETT is actief in de meest uiteenlopende aspecten van de boomverzorging: ontwerp en aanleg, standplaatsverbetering, boomveiligheidscontrole, boomsoortkeuze, planmatig bomenbeheer, inventarisatie, …

Groeiplaatsverbetering

Ook de praktische organisatie van werkzaamheden aan bomen behoren tot zijn werkterrein: risicobeoordeling en werkbeschrijving, prijsberekening en opmaken van contracten, wetgeving, …

twijgje es

Tree Manager

Als Tree Manager (VIVES Hogeschool) focussen we ons op het macro-beheer van bomen en hun ecosysteemdiensten op stedelijk en landelijk niveau.

In samenwerking met het Urban Forestry Lab richten we ons op volgende topics:

  • beheer van het stedelijk bos
  • beleid van het stedelijk bos
  • belang van het stedelijk bos
Kapel Milanendreef - Zwevegem
Kapel Milanendreef – Zwevegem